Yksityisnäyttelyt

Maisemien palat ja tuulien suunnat, Galleria Kajaste, Oulu 25.1.-12.2.2017

”Maalauksissani muistot maisemista sekoittuvat sommitelmiksi. Ne ovat kuin palasia kävelyretkistäni luontoon. Rakkaat maisemat ja ympäristöt, joissa olen liikkunut ja kulkenut, suodattuvat väreiksi ja muodoiksi. Ne ovat myös muistin palasia, jotka tulevat tiedostamattomastani. Ne ovat fragmentteja visuaalisista muistoistani.

Tavoitteeni on tarttua näihin menneisiin tunnelmiin ja pysähtyä näihin hetkiin. Abstrakteissa maalauksissani pyrin yhdistämään liikkeen, tunteen elämän kulusta. Tavoitteeni on saada aikaan kuva, joka etääntyy tai tulee kohti tai josta on vaikea saada kiinni, kuin muisto, jota on joskus vaikea palauttaa mieleen. Tutkin myös tuulen vaikutusta maisemaan, väreihin ja muotoihin. Tuulet muokkaavat maisemaa; liikuttavat meren aaltoja, siirtävät voimallaan lunta tai hiekkaa sekä tuovat mukanaan lämpimiä tai kylmiä ilmamassoja.”

 
 

Vihreä kausi, Saarenkylän kirjasto, 1. – 30.6.2011

Kuukauden taiteilija, Art&DesignShop, CityHotel, Rovaniemi huhtikuu 2011

Amarylliksiä ja muita kuvia pöytälaatikosta, ikkunanäyttely 5. – 28.2.2011,  Taidekehystämö Hyvärinen

Yksityiskohdista utuisuuteen, Varjo-galleria, Rovaniemi, 8.- 30.1.2011

” Lähtökohtanani on Lapin luonnon tarkkailu napapiirillä: luonnon muotojen, värien, valon ja valaistusolosuhteiden seuraaminen. Kuten impressionistille Claude Monet`lle, luonto merkitsee minulle visuaalista tapahtumaa, josta ammennan taiteen tekemiseen. Minua kiinnostavat värien vaihtuminen luonnossa hetkittäin. Piirtämisessä ja maalaamisessa on kysymys valinnoista ja siitä, mitä muotoja luonnosta valitsen lopulliseen taideteokseen. Visuaaliset havainnot ja niiden aikaansaamat tunteet siirtyvät silmien kautta aivoihin ja sydämeen, jotka ohjaavat käden työtä. Lopullisessa tuloksessa osa on mysteeriä, koska kaikki osatekijät ovat kietoutuneet yhteen. Piirrosten tarkkojen yksityiskohtien lisäksi olen kiinnostunut spontaanista ja vaistonvaraisesta maalaustavasta, jossa todellisuus on suodattunut mielenmaisemien läpi. Maalauksiini olen pyrkinyt saamaan etäisyyden tunnun.”

Lisätietoa näyttelystä: ArtILO.fi

Sanomalehdet Lapin Kansa 15.1.2o11 ja Kaleva 16.1.2011:

Valoisa Huone –näyttely, Merimaskun Rantamakasiini, 23.6. – 11.7.1999

Valoisa Huone –lopputyönäyttely Turun Piirustuskoulussa Köysiratagalleriassa 21.5. – 6.6. 1999

Maalauksia ja piirustuksia Samoksen saarelta, Ateljee Hulmi, Loimaa 1992

Puolimatkassa – maalauksia, Merimaskun Rantamakasiini, 1990

Matkalla: maalauksia Kautokeinosta sekä hopeasormuksia, Naantalin Taidehuone 1989

Comments are closed.